Çocuklarla yolculuğa çıkmak, aileler için bazen zor olabilir. Eğer çocuklarınız ile bir tatile çıkacaksanız veya uzaktaki akrabanızı ziyaret edecekseniz, özel bir planlama yapmanız gerekecektir. Kendiniz ve çocuklarınızın rahatını sağlayacak ürünleri yanınıza almalı ve bu ürünleri yol boyunca etkili bir şekilde kullanmalısınız. Yolculuğa çıkmadan önce yedek kıyafetlerden ıslak mendile kadar birçok ürün mutlaka yolculuk çantası içerisinde yer almalıdır.

Çocuklarınızla Seyahat Ederken Yanınıza Neler Almalısınız?

Yolculuğa çıkmadan önce olası durumları ve tüm varsayımları göz önüne almanız gerekir. Bir valiz içerisinde muhafaza edeceğiniz ürünler, yolculuk boyunca sizlerin her türlü soruna karşı önlem alabilmenizi sağlayacaktır. Çocuklarla yolculuğa çıkarken yanınıza almanız gerekenler için aşağıdaki başlıkları inceleyerek bilgi sahibi olabilirsiniz.

Giysiler

Çocuklarla seyahat etmek üzereyseniz mutlaka yanınıza yedek kıyafetler almalısınız. Eğer uzun bir yolculuğa çıkıyorsanız dar ve ağır kıyafetler çocuklarınızın strese girmesine ve yolculuk boyunca sorun çıkarmasına neden olabilir. Yolculuk için çocuklarınıza giydirebileceğiniz hafif giysilere sahip değilseniz, mutlaka satın almanız gerekecektir. Hafif giysilere pijama ve şort gibi ürünler örnek olarak gösterilebilir.

Yiyecek ve İçecekler

Yolculuk sırasında sizlerin ve çocuklarınızın karnı acıkabilir. Eğer uzun bir yolculuk içerisindeyseniz, yemek yiyebileceğiniz restoranlar ile karşılaşmak zor olacaktır. Bu nedenle yolculuk çantanızda yeteri kadar sağlıklı atıştırmalıklar ve su bulunmalıdır. Yolculuktan önce bir market alışverişine çıkmak ve besleyici ürünler satın almak sizlerin yararına olabilir. Aynı zamanda çocuğunuz için bisküvi ve çikolata gibi ürünleri tercih edebilirsiniz.

Oyuncaklar

Çocuklarla seyahate çıkarken alınması gerekenler arasında şüphesiz oyuncaklar da bulunur. Uzun bir yolda ilerlerken çocuklarınız bu durumdan sıkılabilir. Sıkılan çocuklarınızın huzursuz hissetmemesi için yanınıza onların seveceği türde bir oyuncak alabilirsiniz. Eğer evinizde bir oyuncak yoksa yola çıkmadan önce satın almak sizler için iyi olacaktır.

Güneş Kremi

Çocuklarla uzun yolculuğa çıkmak, güneş ışınlarının üzerinizdeki etkisini artıracaktır. Sağlığımız ve cildimiz güneş ışınlarından olumsuz yönde etkilenebilir. Bu nedenle uzun bir yola çıkmadan önce yanınıza güneş kremi almayı unutmamalısınız. Çocuklarınızın daha hassas bir cilde sahip olduğunu düşünürsek güneş kremi almak zorunlu bir seçim olacaktır. Capicade vücut güneş kremi bu ürünlere örnek olarak gösterilebilir.

Böceklerden Korunabilmek Amacıyla Sprey

Yolculuk yaparken alınması gerekenler arasında koruma spreyi de bulunur. Uzun yolculuklarda şehir merkezlerinin dışında bulunacağınız için sinek ve böcek gibi çocuklarınızı rahatsız edecek varlıklar çoğunlukta olacaktır. Bu nedenle yanınıza bir koruma spreyi alarak bu varlıklara karşı çocuklarınızı ve kendinizi korumalısınız. Aksi takdirde böcek ve sinek ısırmaları nedeniyle çeşitli sağlık problemleri yaşayabilirsiniz.

İlaçlar

Çocuklarınız ile bir yolculuğa çıkacaksanız, her ihtimale karşı yanınıza çeşitli ilaçlar bulundurmalısınız. Çocuğunuzun yolculuk esnasında rahatsızlanması, kusması ve ateşlenmesi gibi olası durumlar bu ilaçlar sayesinde bertaraf edilebilir. Ağrı kesici, ateş düşürücü ve sargı bezi gibi tıbbi ürünleri bir çanta içerisinde muhafaza edebilirsiniz. Eğer bu ürünlere sahip değilseniz, en kısa süre içerisinde satın almanız gerekecektir.

Yol Yastığı

Çocuklarla yolculuk sırasında rahat olmak istiyorsanız, bir yol yastığı satın almanız gerekecektir. Bu yastıklar çocuğunuzun yolculuk boyunca uyumasına ve daha konforlu bir alan elde etmesine yardımcı olacaktır. Uyumayan çocuklar genellikle huzursuz olarak bu durumu yolculuk boyunca sizlere yansıtır. Bu olumsuzluktan kaçınabilmek için mutlaka bir yol yastığı edinmelisiniz.

Mendil ve Havlu

Çocuklar ile yolculuk yapmak istiyorsanız, yanınızda mendil ve havlu gibi ürünleri mutlaka bulundurmalısınız. Çocuğunuz terlediği zaman bu havluları kullanabilir ve onların daha konforlu bir yolculuk geçirmelerini sağlayabilirsiniz. Mendiller ise burun akıntısı ve tuvalet ihtiyacı gibi durumlarda sizlerin yardımına koşacaktır. Bu nedenle mendil ve havlu ürünlerini yanınıza almadan yolculuğa çıkmanız önerilmez.

Özel Araçla veya Otobüsle Seyahat Ederken Yanınıza Neler Almalısınız?

Özel araçla seyahat etmek diğer seyahat araçlarına göre çok daha konforludur. Ancak araç içerisinde çocuklarınız da yer alacaksa bazı ürün ve eşyaları yanınıza almanız gerekebilir. Eğer uzun sürecek bir yolculuğa çıkıyorsanız; sağlıklı atıştırmalıklar, mendil ve havlu, yedek kıyafetler ve tıbbi ürünleri bir çanta içerisinde muhafaza ederek yanınızda götürmelisiniz.

Otobüsle yolculuğa çıkmak ise uzun mesafeler için oldukça yorucudur. Bu nedenle çocuklarınızın rahatını sağlamak amacıyla yanınıza yol yastığı ve hafif kıyafetler almalısınız. Şehirler arası otobüslerde genellikle yol boyunca ikramlar sunulur. Ancak çocuklarınızın özel zevklerine göre yanınızda atıştırmalık bulundurmanız önerilir. Oyuncak ve ilaçlar da yanınızda bulunması gereken diğer ürünlerdir.

Karayolu ile yapılan yolculuklar çok daha uzun sürebilmektedir. Bu nedenle çocuklarınızın yolculuk boyunca huzursuz hissetmemesi için yanınıza bir teknolojik cihaz almayı düşünüyorsanız, şarj aleti ile powerbank gibi araçları da ihmal etmemelisiniz. Bu araçlar sayesinde yolculuk boyunca teknolojik cihazlarınızı kolaylıkla şarj edebilirsiniz.

Uçakla Seyahat Ederken Yanınıza Neler Almalısınız?

Çocuklarla uçak seyahati yapmak diğer seyahat araçlarına göre çok daha hızlıdır. Ancak havayolu seyahatlerinde kurallar çok daha katıdır. Bu nedenle yanınıza almanız gereken eşya ve ürün sayısı oldukça az olacaktır. Uçakla yolculuk yaparken bir kabin bagajı izniniz bulunur. Yanınıza alacağınız bir sırt çantasına taşınması yasak olmayan ürünleri koyabilirsiniz. Bu ürünler sayesinde yolculuğunuz çok daha konforlu geçecektir.

Uçakla seyahat etmek üzereyseniz yanınıza bir mendil ve havlu almalısınız. Böylece çocuklarınızın hijyen ihtiyaçlarını karşılayabilirsiniz. Yiyecek olarak ise yanınıza kraker ve bisküvi alabilirsiniz. Ancak sıvı ve akışkan yiyeceklerin havayolu yolculuklarında yasak olduğunu unutmamalısınız. Son olarak çocuğunuzun acil durumlar için kullanması gereken ilaçları mutlaka yanınızda bulundurmalısınız.

Trenle Seyahat Ederken Yanınıza Neler Almalısınız?

Çocuklarla tren yolculuğu yapmak aileler için genellikle yorucudur. Bunun nedeni tren yolculuklarının karayolu ve havayoluna göre çok daha uzun sürmesidir. Uzun süren yolculuklarda çocuklar strese girerek ailelere çeşitli zorluklar yaşatabilir. Ancak yolculuk çantanıza ekleyeceğiniz doğru ürün ve eşyalar sayesinde tren yolculuğunu çok daha konforlu ve keyifli bir hale getirebilirsiniz.

Trenle seyahat etmek istiyorsanız, mutlaka yanınıza atıştırmalık ve yedek kıyafet almanız gerekecektir. Uzun bir yolculuğa çıkacağınız için çocuklarınız acıkacak ve kıyafet değiştirmek isteyecek. Ayrıca ıslak mendil, havlu, ilaç ve oyuncak gibi çeşitli ürünleri yanınıza almayı unutmamalısınız. Çocuğunuz yolculuktan sıkılmaya başladığında yanınıza aldığınız oyuncaklar ile yolculuğu daha keyifli bir hale getirebilirsiniz.

Araç Tutmasına Karşı Yanınıza Neler Almalısınız?

Çocuklarla uzun yola çıkmak pek çok açıdan bazı olumsuzluklar doğurabilir. Hareket hastalığı adı verilen araç tutması da bu olumsuzluklardan bir tanesidir. Günümüzde çocuklar başta olmak üzere birçok kişi uzun yolculuk yaparken araç hareketlerine bağlı olarak mide bulantısı, kusma isteği ve endişelenme gibi çeşitli sorunlar yaşayabilmektedir. Bu sorunların tamamına araç tutması adı verilir.

Yolculuğa çıkarken yanınıza siz ve çocuklarınız için araç tutmasına karşı bazı yiyecekler almalısınız. Naneli şeker, zencefil, su, kraker ve bisküvi gibi yiyecekler sizleri ve çocuklarınızı araç tutmasına karşı koruyacaktır. Ayrıca mendil ve havlu gibi ürünleri yanınıza alarak olası kusma durumuna karşı hazırlıklı olabilirsiniz. Eğer yanınıza bulantı önleyici ilaç almak istiyorsanız, çocuklarınız için uygun olan bir ürünü tercih etmelisiniz.